Het eerste gebruik van Neocate

De vrije aminozuren geven Neocate een karakteristieke geur, uiterlijk en smaak. Als u Neocate voor het eerst gebruikt, is het mogelijk dat uw kind wat tijd nodig heeft om aan de voeding te wennen. Dat is niets om u zorgen over te maken.


Ook ziet de voeding er minder ‘melkachtig’ uit. Voeg geen extra Neocate toe, maar houd u aan de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Uw kind heeft mogelijk geleerd dat voeding samengaat met onaangename symptomen. Uw kind zal dan even moeten wennen.

Wat kunt u nog meer verwachten bij het eerste gebruik van Neocate:

Veranderde ontlasting

  • Als uw baby Neocate gebruikt, kan de ontlasting een groenachtige kleur hebben. Dit is volkomen normaal en komt door de speciale samenstelling van Neocate en de wijze waarop het in het lichaam wordt verteerd.
  • Omdat Neocate zulke kleine eiwitbouwsteentjes bevat blijft er maar weinig restmateriaal over. Het is normaal dat uw kind minder vaak ontlasting heeft als hij of zij overstapt op Neocate. Zolang de ontlasting niet al te hard en droog is en uw baby geen moeizame ontlasting lijkt te hebben, is dit volkomen normaal.

Windjes laten

  • Aanvankelijk kan uw baby wat meer last hebben van winderigheid. Dit zal langzaam minder worden als uw kind gewend raakt aan Neocate.

Verhoogde eetlust

  • Als de vervelende symptomen van koemelkallergie eenmaal weg zijn, kan het zijn dat uw baby meer wil drinken.
Neem bij twijfel contact op met uw arts of diëtist voor advies.