Eigenlijk kan ieder kind een koemelkallergie ontwikkelen. De symptomen van koemelkallergie kunnen bij ieder kind anders zijn. Daardoor is koemelkallergie soms lastig te herkennen. 

Onderwerpen in dit artikel:

Herken de symptomen van koemelkallergie

De meeste baby’s huilen regelmatig of hebben wel eens huiduitslag, diarree of buikkrampjes. Ook spugen de meeste baby’s wel eens en onrustig slapen doen ze allemaal zo af en toe. Meestal is de verklaring voor deze klachten onschuldig en gaan ze vaak vanzelf weer over. Echter, bij ongeveer 1 tot 5% van de baby’s is er sprake van een koemelkallergie en blijven de klachten aanhouden zolang er geen actie wordt ondernomen. Niemand kent jouw kindje beter dan jijzelf, dus vertrouw op je ouderlijk instinct bij de beslissing of nadere actie nodig is. 
Vermoed je koemelkallergie bij je baby? Neem dan contact op met het consultatiebureau of de (huis)arts. 

Klachten aan meerdere organen?

Twijfel je of jouw kleintje koemelkallergie heeft? De lijst met symptomen op de andere pagina's kan je hierbij helpen. Allergische reacties kunnen in verschillende delen van het lichaam klachten veroorzaken. Deze symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig. Wanneer 2 of meer organen betrokken zijn, is de kans op koemelkallergie groter. Dus heeft je baby alleen maag-darmklachten dan is de kans dat het een allergie is, veel kleiner dan als je baby daarnaast ook een piepende ademhaling heeft of voedsel weigert. Meestal doen de symptomen zich voor bij huid, maag en darmen en/of luchtwegen. Daarnaast is er nog een categorie ‘overig’, met andere veelvoorkomende klachten bij koemelkallergie.

OOK BENIEUWD NAAR