Chocolade cupcakes

Chocolade cupcakes

Bereiding

Bereiding van 12 cupcakes

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de droge ingrediënten in een kom. Voeg de boter en vloeibare ingrediënten toe en mix de ingrediënten met elkaar. Schep de mix in een ingevette muffinvorm en bak de cupcakes 30 minuten in de oven. Serveer de cupcakes afgekoeld en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten bakje.

Tips voor variatie

  • U kunt de cupcakes ook invriezen. Zo hebt u altijd een lekkere traktatie in huis!
  • Om een grote chocoladetaart te maken, bijvoorbeeld voor een feestje, kunt u de mix ook in een taartvorm gieten. Bak de taart dan in ongeveer 40–50 minuten af bij 180°C. U kunt met een satéprikker in het midden van de taart prikken, om te controleren of de taart gaar is.
  • Zowel de taart als de cupcakes zijn ook ideaal als toetje!
  • U kunt de taart versieren met vruchtenhagel, wat u vast kunt plakken met een mengsel van suiker en water.

Ingrediënten

  • 310 gram rijstemeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 eetlepels cacao
  • 200 gram suiker
  • ½ theelepel vanille aroma
  • 15 ml azijn
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 235 ml bereide Neocate Active

Dit recept is vrij van:

koemelk, soja, vis, kippenei, gluten, noten, pinda’s en tarwe.