Engelse stoofpotjes

Engelse stoofpotjes

Bereiding

Bereiding voor twee porties

Maak de wortel en de courgette schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en rul het gehakt. Voeg vervolgens wortel en courgette toe. Bak het geheel op een laag vuur, tot het gehakt bruin is en de groenten zacht zijn. Dek de pan af met een deksel en laat het geheel nog 10 minuten staan op een laag vuur.

Snijd ondertussen de aardappel in kleine stukjes. Kook de stukjes aardappel in een andere pan, tot deze heel zacht zijn.

Giet vervolgens het water af en laat de aardappelstukjes even afkoelen.

Voeg daarna de margarine en de bereide Neocate toe en stamp het geheel tot er een gladde puree ontstaat.

Doe het groente- en vleesmengsel in een schaal en verdeel de aardappelpuree daar bovenop.

Ingrediënten

  • 200 gram rundergehakt
  • 1 middelgrote wortel
  • 2 grote aardappelen
  • ½ courgette
  • 1-2 theelepels (toegestane) olie
  • 1 eetlepel koemelkvrije margarine
  • 100 ml (bereide) Neocate Active

Dit recept is vrij van:

koemelk, soja, vis, kippenei, gluten, noten, pinda’s en tarwe.
Let op: margarine kan soja, koemelk of andere allergenen bevatten.