Fruitpuree

Fruitpuree

Bereiding

Doe de appel en peer met het water in een steelpan. Breng het aan de kook en laat het zachtjes sudderen tot het fruit zacht is. Dit duurt ongeveer 5–10 minuten, afhankelijk van hoe rijp het fruit is. Giet overtollig water af – ongeveer 60 ml, maar bewaar het voor als u eventueel nog wat wilt gebruiken. Pureer het fruitmengsel tot een dunne, gladde consistentie – voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht toe. Laat het afkoelen.

Voeg net voor het eten de 1–2 scheppen Neocate-poeder aan elke portie toe en meng het goed door het eten.

Handige tips

  • Dit recept is voldoende voor ongeveer 250 ml gepureerd fruit.
  • Dit recept kan in de magnetron worden bereid.
  • Deze puree kan worden gemaakt met elke toegestane fruitsoort of combinatie daarvan. Gebruik alleen fruit dat uw kind verdraagt.

Ingrediënten

4 porties

  • 1 dessertappel, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 peer, geschild en in plakjes gesneden
  • 125 ml water
  • 1–2 scheppen Neocate-poeder per portie