Groentepuree

Groentepuree

Bereiding

Was, schil en hak de groenten in kleine stukjes. Doe de groenten met water in een steelpan. Breng het aan de kook en laat het op een zacht vuur sudderen tot de groente zacht is. Dit duurt ongeveer 10–15 minuten. Giet overtollig water af – ongeveer 80 ml en houd het achter. Pureer het groentemengsel tot een dunne, gladde consistentie. Voeg indien nodig een kleine hoeveelheid van het achtergehouden water toe voor de juiste consistentie. Laat het groentemengsel afkoelen. Voeg de 2–3 scheppen Neocate-poeder net voor het eten toe.

Handige tips:

  • Dit recept kan in de magnetron worden bereid.
  • Dit recept is voldoende voor 250 ml gepureerde groente.
  • Deze puree kan worden gemaakt met elke toegestane groente of combinatie daarvan. Gebruik alleen groenten die uw kind verdraagt.

Ingrediënten

4 porties

  • 1 middelgrote wortel
  • 1 middelgrote aardappel
  • 2–3 schijven courgette
  • 250 ml water
  • 2–3 scheppen Neocate per portie