Lekker... Neocate sorbetijs

Lekker... Neocate sorbetijs

Bereiding

Bereiding voor 3-4 porties

Doe de rijstemeel in een kom en voeg een klein gedeelte van de bereide Neocate toe tot er een gladde pasta onstaat. Voeg de rest van de Neocate toe zodat er een gladde massa ontstaat. Roer dit geheel goed door.

Verhit de massa op laag vuur, voor ongeveer 3-4 minuten, zodat de mix indikt. Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
Laat het geheel afkoelen en voeg de zakjes vanillesuiker en eventueel de honing toe. Roer het geheel nogmaals goed door.

Giet deze mix in een ijsbakje of in een cakevorm, en plaats het in de vriezer totdat het begint te bevriezen aan de buitenranden (dit duurt ongeveer 1 uur). Laat de mix niet geheel bevriezen.

Giet de mix over in een gekoelde kom, en mix het geheel met een mixer tot het luchtig is geworden (dit duurt ongeveer 3 minuten). Doe de mix terug in het ijsbakje of in de cakevorm en laat het invriezen. Roer het nog één keer door met een vork, vlak voordat u het ijs serveert. Het ijs heeft een sorbetachtige consistentie.

Tips voor variatie

  • Dit recept kan gemakkelijk verdubbeld worden. Het kan dan wel wat langer duren totdat het ijs vormt aan de randen.
  • U kunt voor de variatie ook wat fruit toevoegen. (Dit kan er wel voor zorgen dat het ijs wat bruinig van kleur wordt.)
  • In overleg met uw arts of diëtist, kunt u ervoor kiezen Neocate in geconcentreerde vorm te gebuiken in dit recept!

Ingrediënten

  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 theelepels rijstemeel
  • eventueel 2 theelepels honing (vanaf 1 jaar)
  • 350 ml bereide Neocate Active

Dit recept is vrij van:

koemelk, soja, vis, kippenei, gluten, noten, pinda’s en tarwe.