Vrolijke groenteroerbak

Vrolijke groenteroerbak

Bereiding

Bereiding voor twee porties

Schil de courgette en de wortel en snijd het samen met de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de kip of eventueel ander vlees in smalle reepjes. Verhit de olie in de pan en bak de kip op een middelhoog vuur. Voeg de stroop toe en bak de kip tot deze bruin is. Voeg nu de gesneden groenten en het water toe. Dek de pan af met een deksel en laat het gerecht ongeveer 20 minuten stoven, tot de groenten zacht zijn. Vlak voordat u een portie opdient, kunt u de Neocate toevoegen.

Tips voor variatie

  • Serveer de roerbak met rijst-noodels (geen eiernoodels) of met goed gaargekookte rijst.
  • De groenten die in dit recept worden gebruikt mogen vervangen worden door allerlei andere kleurrijke groenten! Denk eens aan bloemkool, aubergine, maïs, doperwtjes en (indien toegestaan in het dieet) paprika en tomaat.
  • Bereid een aantal porties tegelijkertijd en vries deze in. Voeg de Neocate, na ontdooien, vlak voor opdienen toe.

Ingrediënten

  • 100 gram kipfilet of ander toegestaan vlees
  • ⅓ courgette
  • 1 kleine wortel
  • ½ stengel bleekselderij
  • 6 kleine roosjes broccoli
  • 1–2 theelepels (toegestane) olie
  • 1–2 theelepels water
  • 1–2 theelepels stroop
  • 21 gram Neocate Active*

* Dit komt overeen met 100 ml bereide voeding

Dit recept is vrij van:

koemelk, soja, vis, kippenei, gluten, noten, pinda’s en tarwe.