Bolognese van gehakt en aardappel

Bolognese van gehakt en aardappel

Bereiding

Schil de aardappel en hak deze in kleine stukjes. Schil en rasp de courgette. Verwarm de olie in een pan en bak de kip boven een middelhoog vuur bruin. Voeg aardappel en water toe. Breng het aan de kook en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen tot de aardappel zacht is. Prak de aardappel met een vork fijn. Voeg de courgette toe en laat het nog enkele minuten op het vuur staan. Laten afkoelen. Voeg net voor het eten 2–3 scheppen Neocate-poeder toe.

Handige tips:

  • Serveer het met gekookte witte rijst, maar controleer of deze alleen toegestane ingrediënten bevat.
  • De saus kan worden ingevroren.
  • De groenten die in dit recept worden gebruikt, kunnen worden vervangen door 375 g andere toegestane groenten. Aardappel, zoete aardappel (bataat) of pompoen zijn gemakkelijk te pureren en geven een dikkere substantie.

Ingrediënten

4 porties

  • 100 g kipfilet, gehakt (of ander toegestaan gehakt vlees)
  • 250 g aardappel
  • 125 g courgette
  • 250 ml water
  • 1–2 theelepels toegestane olie (zie pagina 16)
  • 2–3 scheppen Neocate-poeder per portie